Brytfanny emaliowane

1
Brytfanny
1

Brytfanna okuwana

średnica – 38 cm,
wysokość – 18 cm,
pojemność pokrywy – 3,1 l
pojemność dołu – 7,1 l.

Brytfanny emaliowane

Uwielbiasz gotować i eksperymentować w kuchni? W Twoim kuchennym królestwie nie może zabraknąć tradycyjnej, emaliowanej brytfanny. Brytfanna może mieć w naszej kuchni wiele zastosowań. Oprócz pieczenia i prużenia potraw w piekarniku, swobodnie możemy używać ich również na kuchence jako rondel czy większy garnek.

Dwie wersje kolorystyczne, kilka pojemności oraz wersja z stalową opaską na rancie i bez – sprawiają, że każdy miłośnik gotowania, znajdzie naczynie odpowiednie dla siebie.

  • Pieczenie i smażenie w emaliowanej brytfannie gwarantuje wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań , z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych
  • Głęboka brytfanna jest idealna do pieczenia, duszenia i smażenia potraw
  • Emaliowana powłoka zapobiega przywieraniu potraw, ułatwia utrzymanie naczynia w czystości, jest odporna na zarysowania oraz wysokie temperatury
  • Optymalna grubość konstrukcji stalowej zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła i zmniejsza ryzyko przypalania potraw.
  • Wypukły kształt pokrywy zwiększa pojemność naczynia, a podwójny system uchwytów pozwala na wykorzystanie pokrywy jako dodatkowego naczynia do serwowania potraw.
  • Wygodne uchwyty ułatwiają bezpieczne wyjęcie naczynia z piekarnika bez obawy o poparzenie dłoni
  • Przystosowana jest do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym również indukcyjnych