Który model garnka wybrać do przygotowania gulaszu?

Który model garnka wybrać do przygotowania gulaszu?

Jaki model szybkowaru należy kupić, aby przygotować gulasz? Istnieje wiele cech, które należy rozważyć, w tym opcja gotowania indukcyjnego, trójwarstwowy materiał oraz funkcja gotowości do indukcji. Jeśli dopiero zaczynasz gotować w szybkowarze, oto kilka wskazówek, jak wybrać odpowiedni model:

Tri-ply

Wybierając model garnka trójwarstwowego do przygotowania gulaszu, należy zwrócić uwagę na jego trwałość. Stal nierdzewna klasy premium jest doskonałym wyborem dla garnków do duszenia, ponieważ jest wysoce odporna na korozję i ma wysoką zawartość chromu. Pamiętaj, aby wybrać taką, która jest żelazna, czyli materiał, który przywiera do magnesów i jest wymagany w przypadku kuchenek indukcyjnych. Zewnętrzna część ze stali nierdzewnej z grubymi warstwami wewnętrznymi pomaga w równomiernym przekazywaniu ciepła, minimalizując powstawanie gorących punktów. Cienki rdzeń ze stopu manganu pomaga usztywnić ogólną konstrukcję patelni.

Trójwarstwowy model garnka do gulaszu to doskonały wybór dla małej rodziny z ograniczonym budżetem. Najlepszy rozmiar znajdziesz w 12-częściowym zestawie od firmy Tramontina. Garnki te zawierają również najmniejszą ilość wypełniacza, co oznacza, że łatwiej się je czyści. Świetnie nadają się również do przygotowywania gulaszu i zup. Wybór tego, który najlepiej odpowiada Twoim potrzebom, zapewni Ci najlepsze rezultaty – fragment ten jest wynikiem badania ekspertów serwisu https://poradnikpracodawcy.pl.

Przystosowane do indukcji

Jeśli przygotowujesz gulasz do posiłku za pomocą nowego modelu garnka gotowego do indukcji, pewnie zastanawiasz się, jak to działa. Zasada jest prosta: garnek z funkcją indukcji wytwarza pole magnetyczne na powierzchni naczynia. Ten indukowany prąd nagrzewa garnek, ponieważ napotyka on niewielki opór. Ponieważ prąd indukowany jest wytwarzany przez pole elektromagnetyczne, trudno jest garnkowi tracić ciepło. Aby uzyskać indukcję, można użyć specjalnych układów elektronicznych do wytworzenia pola indukcyjnego w garnku.

Dobry model garnka przystosowanego do indukcji będzie dostarczany z przydatnymi elementami, takimi jak wkładka do gotowania na parze. Pokrywka wykonana jest ze stali nierdzewnej, a opatentowany wskaźnik Thermo Spot poinformuje Cię, kiedy garnek jest wstępnie rozgrzany. Możesz nawet korzystać z funkcji indukcji, aby gotować na płytach indukcyjnych, a rdzeń ze stali nierdzewnej sprawia, że garnek jest bezpieczny dla płyt indukcyjnych. Do zestawu dołączona jest pokrywka, którą można myć w zmywarce, więc nie musisz się martwić, że się stłucze lub zgubisz jej zawartość.

Calphalon

Linia naczyń kuchennych Calphalon obejmuje kilka popularnych garnków i patelni, które sprawiają, że gotowanie jest łatwe i wygodne. W ofercie znajdują się między innymi patelnie, rondle, patelnie do smażenia, garnki do rosołu i woki. Wszystkie garnki Calphalon nadają się do mycia w zmywarce, co ułatwia ich czyszczenie. Ponadto, są dostępne w różnych kolorach i wykończeniach, w tym z twardą anodyzowaną powłoką nieprzywierającą i ceramiczną.

Czytaj również:   Garnek żeliwny - zastosowania i porady

Kolekcja Calphalon Premier Hard-Anodized Non-Stick oferuje wszystkie niezbędne naczynia do gotowania, a także kilka dodatkowych elementów. Każdy element jest wykonany z trójwarstwowej powłoki nieprzywierającej i nadaje się do mycia w zmywarce. Wytrzymała konstrukcja zestawu, twarda powłoka nieprzywierająca i wysokiej jakości wnętrze sprawiają, że jest to dobry wybór dla poważnych kucharzy. Zaprojektowany i skonstruowany w USA, ten zestaw naczyń jest również bardzo trwały i objęty dożywotnią gwarancją.

Premierowa linia garnków i patelni Calphalon charakteryzuje się najwyższej jakości trójwarstwową konstrukcją i wytrzymałym aluminium. Są one droższe niż zwykłe garnki i patelnie Calphalon, ale oferują najwyższą jakość i wydajność. Jeśli szukasz patelni, patelnia z serii Signature jest doskonałą inwestycją. Linia Signature obejmuje głównie garnki i patelnie z nieprzywierającego twardego anodyzowanego aluminium, ale zawiera również elementy ze stali nierdzewnej.

Demeyere

Model garnka Demeyere do przygotowywania gulaszu ma rozmiar 24 cm i mieści do 5,2 litra płynu. Posiada piękne uchwyty ze stali nierdzewnej i łatwy do czyszczenia brzeg, a jego opatentowana powierzchnia Silvinox zapobiega odbarwieniom, co ułatwia utrzymanie go w czystości i chroni przed rdzą. Można go również myć w zmywarce, co sprawia, że jest praktycznym wyborem dla zapracowanych domowników.

Seria Industry5 to najnowsza linia produktów Demeyere, będąca odpowiednikiem garnków D5 z powłoką all-clad. Seria ta składa się z 5 warstw metalu, co zapewnia doskonałe zatrzymywanie ciepła i przewodnictwo cieplne. Model Demeyere Industry5 nadaje się również do smażenia potraw. Warto zauważyć, że uchwyty tych naczyń są ergonomiczne i wygodne, ponieważ źle zaprojektowane uchwyty mogą powodować bóle podczas przyrządzania gulaszu.

Seria Atlantis oferuje również patelnię z szerokim dnem. Ten model jest bardziej wszechstronny niż pozostałe modele garnków, dzięki większej masie i grubszemu dnu. Model garnka Demeyere Atlantis najlepiej nadaje się do gotowania gulaszu. Ma on dużą powierzchnię i nadaje się do wszystkich rodzajów gulaszu i innych potraw duszonych. Pomimo grubego dna, garnek Demeyere Atlantis jest doskonałym rozwiązaniem do gotowania dużej ilości potraw.Podobne Tematy

Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Związane stanowiska